nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

14.03.2018 Innovatie in glastuinbouw dankzij Interreg

In de grensregio tussen Vlaanderen en Nederland-Limburgs slaan 12 bedrijven en kenniscentra de handen in elkaar om de glastuinbouw verder te versterken. Het gaat om innovaties rond energieverbruik, het verminderen van de CO2-uitstoot en de efficiënte omgang met hulpbronnen. Het consortium ontving hiervoor een Europese Interreg-subsidie en wordt daarnaast ondersteund door de provincie Nederlands-Limburg en de provincie Antwerpen. Het traject loopt van juni 2018 tot medio 2021.

Om de innovatie in de glastuinbouwsector verder aan te zwengelen en de samenwerking tussen ondernemers en onderwijs te stimuleren, gaan 12 Vlaamse en Nederland-Limburgse bedrijven en kenniscentra dankzij Interreg-middelende krachten bundelen in een nieuw project. Het project geniet ook de steun van de provincies Limburg en Antwerpen en werd GLITCH gedoopt: GLastuinbouw Innoveert door Co-creatie met koolstofarme Hightech.

Maken deel uit van het projectteam: Proefstation voor de Groenteteelt, Instituut voor Landbouw- en Visserijonderzoek, Proefcentrum Hoogstraten, Thomas More, Universiteit Antwerpen en Universiteit Gent uit Vlaanderen en Blue Engineering, Bluehub, Innoveins, Maurice Kassenbouw, Environmental Monitoring Systems en Brightlands Campus Greenport Venlo uit Nederlands-Limburg. 

Bron: eigen verslaggeving

Volg VILT ook via