nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

11.08.2014 Jonge boeren hopen dat de consument hun zorgen verlicht

Naar aanleiding van het importverbod in Rusland van een groot aantal land- en tuinbouwproducten roept Groene Kring de consument op om te kiezen voor voedingsproducten van eigen bodem. De vereniging voor jonge land- en tuinbouwers haalt aan dat dit importverbod extra zwaar op de schouders van hun leden kan drukken. Zij vrezen namelijk voor een prijsdaling door overaanbod, wat zwaar om dragen is voor een starter die investeerde in de toekomst en nog geen reserves heeft opgebouwd.

Het importverbod komt voor de jonge land- en tuinbouwers ongelegen. Zeker voor starters is dit een economische opdoffer bovenop de investeringslast. "Daarom is het belangrijk dat er zo veel mogelijk van eigen bodem geconsumeerd wordt. Dit om een overaanbod in te dijken en de prijs op zijn normale peil te houden", aldus Groene Kring, die deze oproep kracht wil bijzetten door een boodschap van consumenten en producenten op video vast te leggen.

Lucas Van Dessel, jonge melkveehouder en ondervoorzitter van Groene Kring: “Door consumenten te informeren en te overhalen om bewust voor producten van eigen bodem te kiezen, kunnen we proberen overschotten door het importverbod te beperken. Dit is belangrijk om de prijs te waarborgen en verspilling tegen te gaan.”

Bron: eigen verslaggeving

Beeld: Loonwerk Defour

Volg VILT ook via