nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

14.08.2019 Jonge boeren tonen #Boerentrots met stropoppen

Dezer dagen duiken verspreid over heel Vlaanderen reuzegrote stropoppen op. Groene Kring, de vereniging voor jonge land- en tuinbouwers, wil met deze actie de fierheid over de land- en tuinbouw aanwakkeren. “Onze boeren zijn heel bijzonder. Nergens ter wereld wordt op zo’n kleine oppervlakte als Vlaanderen zo’n divers palet aan smakelijk voedsel van topkwaliteit geteeld. Daar mogen we best trots op zijn”, zegt Bram Van Hecke, voorzitter van Groene Kring. Tegen het einde van de week wil de vereniging meer dan 50 stropoppen in het Vlaamse landschap plaatsen.

Augustus is traditioneel de oogstmaand in de landbouwsector. De tarwe wordt dan gedorst en ook het stro wordt van het veld gehaald. Met de Halfoogst in aantocht hebben de leden van Groene Kring het binnengehaalde stro gebruikt om creatief aan de slag te gaan. Intussen werden al zo’n 40-tal strocreaties gemaakt, maar de teller blijft stijgen. Een lachende stropop, een liggende stropop of eentje die handenstand doet, tractors en zelfs heuse pikdorsers: aan inspiratie hebben de leden van Groene Kring alvast geen gebrek om de aandacht van voorbijgangers te vestigen op de boerenstiel. Met hoogste van meer dan tien meter zijn de stropoppen echte eyecatchers in het landschap.

Met deze actie willen de jonge landbouwers tonen dat ze #Boerentrots zijn. De beweging #Boerentrots werd een paar maanden geleden gelanceerd door Boerenbond en wil de echte verhalen van boeren tonen. “Het is een eerbetoon aan alle boeren en tuinders die elke dag het beste van zichzelf geven om al dat lekkers op ons bord te krijgen”, zo klonk het bij de lancering. 

Bekijk meer strocreaties op de Facebookpagina van VILT.

Bron: eigen verslaggeving

Volg VILT ook via