nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

27.02.2019 Jumbo wil op termijn ruim 100 winkels openen in België

De Nederlandse supermarktketen Jumbo opent in november in de Limburgse gemeente Pelt zijn eerste Vlaamse winkel. Op termijn ziet de keten potentieel voor ruim honderd winkels in Vlaanderen. Dat heeft Jumbo bevestigd aan het vakblad Gondola. Jumbo maakte eerder al bekend dat het dit jaar drie winkels verwacht te openen in Vlaanderen. “In 2020 zouden er een vijftiental bijkomen”, zegt Peter Isaac, managing director van Jumbo België.

"Als we naar België en Vlaanderen komen, dan menen we het", zegt Isaac in het interview. "We hebben er vertrouwen in dat we een mooie plaats kunnen veroveren op de Belgische markt. We zijn voor veel mensen een prijsvechter, maar dat klopt niet helemaal. Wij hebben verschillende troeven die ons samen aantrekkelijk maken voor de Belgische consument: lage prijs, maar ook assortiment en service. We willen niet alleen op prijs de nadruk leggen.”

De uitspraken worden door Jumbo in Nederland bevestigd. "Onze introductie op de Belgische markt zal stap voor stap zijn", aldus een woordvoerder van Jumbo. "Maar op termijn ziet Jumbo inderdaad potentie om ruim 100 winkels in heel België te openen. Het is echter nog te vroeg daar een concrete tijdsplanning aan te koppelen." Jumbo zou ook met zijn drie formules naar ons land willen komen: Jumbo supermarkt, Foodmarkt en Jumbo City. En het ziet op lange termijn ook mogelijkheden in Brussel en Wallonië, maar die plannen zijn nog verre van concreet.

De vorige Nederlandse supermarktketen die naar België kwam, was Albert Heijn in 2011. Intussen heeft het hier meer dan 40 winkels, en daar zouden er de komende jaren nog eens 30 à 50 moeten bijkomen, zo werd midden januari bekendgemaakt.

Bron: Belga/Gondola

Volg VILT ook via