KBC: Voedingsuitvoer is steunpilaar Belgische economie

Tussen 2000 en 2018 is de Belgische voedingsexport meer dan verdubbeld (+108%). Synchroon steeg ook de import (+105%), wat volgens KBC aangeeft dat de sector sterk geïntegreerd is in internationale netwerken. De hoofdeconoom van de bank, Jan Van Hove, wijst er ook op dat het belang van voeding in de totale Belgische export geleidelijk steeg tot zo’n 9 procent. Daarmee is het één van de belangrijkste exportactiviteiten van onze open economie, “en veel belangrijker dan in de meeste andere Europese economieën”.
24 september 2019  – Laatste update 14 september 2020 14:51
Lees meer over:

Tussen 2000 en 2018 is de Belgische voedingsexport meer dan verdubbeld (+108%). Synchroon steeg ook de import (+105%), wat volgens KBC aangeeft dat de sector sterk geïntegreerd is in internationale netwerken. De hoofdeconoom van de bank, Jan Van Hove, wijst er ook op dat het belang van voeding in de totale Belgische export geleidelijk steeg tot zo’n 9 procent. Daarmee is het één van de belangrijkste exportactiviteiten van onze open economie, “en veel belangrijker dan in de meeste andere Europese economieën”.

Nationale symbolen zoals chocolade, bier en frieten zijn niet enkel onze trots, maar ze zijn ook economisch belangrijk. “Maar onze gastronomische rijkdom is veel gevarieerder dan de nationale symbolen”, weet KBC-hoofdeconoom Jan Van Hove. “De voedingssector, van landbouw tot voedingsindustrie, heeft nog veel potentieel, in het bijzonder door verdere geografische expansie en productdiversificatie. Zeker in economisch onzekere tijden is de voedingssector een steunpilaar voor de Belgische economie.”

Hoe Van Hove dat verder onderbouwt, lees je op de KBC-website.

Bron: KBC Economics

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek