nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

21.12.2017 Klacht van moslims en Joden tegen Vlaams slachtverbod

Verschillende islamitische en Joodse organisaties dienen, na een klacht tegen het Waals verbod, nu ook een klacht in bij het Grondwettelijk Hof tegen het Vlaams verbod op onverdoofd slachten. Dat bericht De Morgen donderdag. De klacht steunt enerzijds op de vrijheid van religie en anderzijds op het feit dat enkel nog de jacht een uitzondering krijgt om onverdoofd te doden. Het argument dat het diervriendelijker zou zijn om dieren eerst te verdoven, staat volgens hen onvoldoende vast.

Met de steun van de Antwerpse en Brusselse Unie van Moskeeën, goed voor een 60-tal gebedshuizen, dient de vzw Islamitisch Offerfeest Antwerpen deze week een klacht in bij het Grondwettelijk Hof. Ook de Moslimexecutieve, de Coördinatieraad van de Islamitische Instellingen van België en de gezamenlijke religieuze overheden van de Belgische Moslimgemeenschap stappen naar het Grondwettelijk Hof, schrijft De Morgen.

Niet alleen moslimorganisaties dienen een klacht in tegen het Vlaamse verbod. Ook het Coördinatiecomité van Joodse Organisaties in België zou het verbod aanvechten. Vorige maand dienden diezelfde organisaties ook al een klacht in tegen het Waalse verbod. Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts laat in De Morgen weten dat hij niet zal bezwijken onder de druk.

Bron: De Morgen / Belga

Beeld: GAIA

Volg VILT ook via