nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

14.10.2016 Ladies with l'eggs zetten ei op voetstuk

Op de tweede vrijdag van oktober is het elk jaar weer Wereldeidag. Dat is dit jaar niet anders. Het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) zette in Kruishoutem, dé ei-gemeente van Vlaanderen, een heuse ei-happening op touw, met een twintigtal leghennenhoudsters die tijd maken om uitleg te geven over het reilen en zeilen op een leghennenbedrijf. Verder worden via verschillende spotjes de troeven van het ei in de verf gezet.

Een ei bevat een interessante combinatie van essentiële voedingsstoffen: eiwitten, ijzer, zink, selenium, fosfor en de vitaminen A, D, B2 en B12 en past dus prima in een gezond voedingspatroon. Onder meer daarom wordt het ei elk jaar weer in de schijnwerpers gezet op Wereldeidag. In België brengt VLAM het eitje in de schijnwerpers via enkele spotjes en een publieksactie ondersteund door de ‘Ladies with l’eggs’.

Dat zijn een twintigtal leghennenhoudsters die het abc van het ei kennen en op verschillende publieksevents tijd maken maken om uitleg te geven over het reilen en zeilen op een leghennenbedrijf. Daarbij trakteren ze de aanwezigen op een lekker ei-hapje. “Op die manier willen we de troeven van het ei onderstrepen: van bij ons, gemaakt met zorg, lekker, veelzijdig, gezond en super-betaalbaar”, zo klinkt het.

Op Wereldeidag doen de ‘Ladies with l’eggs’ hun eerste publieksoptreden en dat in dé ei-gemeente van Vlaanderen, Kruishoutem. Samen met sterrenchef Peter Goossens delen ze een origineel ei-hapje uit vanuit een ei-mobiel. VLAM zorgt voor promotionele ondersteuning en begeleiding. In 2017 zullen nog drie à vier publiekevenementen worden gekozen waar de Ladies jonge gezinnen willen warm maken voor eitjes. 

Hier kom je alles te weten over eieren, hier lees je meer over de internationale Wereldeidag.

Bron: eigen verslaggeving

Beeld: VLAM

Volg VILT ook via