nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

27.12.2018 Leghennen op rust zoeken nieuw plekje

De vzw Les Poules Heureuses (De Gelukkige Kippen) uit Zillebeke bij Ieper en de Waalse vzw Suppression des Expériences sur l'Animal hebben een reddingsactie op poten gezet voor duizenden legkippen uit het Antwerpse. Een boer uit de regio Brecht wil al zijn leghennen vervangen. Het gaat om kippen die in een scharrelstal leven. “Het is gebruikelijk dat deze hennen na anderhalf jaar naar het slachthuis worden gevoerd omdat ze niet meer op topproductie leggen”, legt hij uit. Hij contacteerde de organisatie Les Poules Heureuses voor een pensioenplan voor zijn kippen.

De vzw Les Poules Heureuses (De Gelukkige Kippen) is bijgevolg op zoek naar adoptanten die in de regio Brecht een afgedankte kip uit de legindustrie willen redden van het slachthuis. De actie loopt tot en met oudejaarsdag. “De kippen die tegen dan nog geen thuis hebben gevonden, moeten we naar het slachthuis sturen.” Alle geïnteresseerden kunnen tegen 2,5 euro het stuk een kip adopteren.

“De dieren kunnen nog jaren voor eieren zorgen”, zegt Maryse Borremans van de vzw Les Poules Heureuses. “Ze zijn het gewend om met negen soortgenoten op een vierkante meter te scharrelen. De kippen die na 31 december nog overblijven, gaan naar het slachthuis.” Om de boer niet te overbelasten met telefoontjes, kunnen geïnteresseerden contact opnemen met de vzw. Het is de bedoeling dat je zelf de kippen in de regio Brecht ophaalt.

Zin om een leghen een mooie oude dag te bezorgen? Bel gerust naar Maryse Borremans van Les Poules Heureuses (0494 92 89 06 of 0497 62 00 89).

Bron: Het Nieuwsblad

Volg VILT ook via