nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

07.08.2015 Lidl kiest voluit voor Generiek Lastenboek Rund

Supermarktketen Lidl heeft beslist om vanaf deze maand enkel nog rundvlees aan te kopen dat voldoet aan het Generiek Lastenboek Rund, de opvolger van het beter bekende Meritus-label. “Wij zien dit als een belangrijk signaal. Aan de landbouworganisaties en de veehouders bevestigen wij hiermee onze wil tot een goede verstandhouding en samenwerking”, zegt Jeroen Bal, inkoopdirecteur van Lidl. Tijdens de laatste protestacties van boeren in ons land werd een verdeelcentrum van Lidl geblokkeerd omwille van de prijspolitiek van de keten.

Sinds juni 2013 is het Meritus-label vervangen door het Generiek Lastenboek Rund. In dit lastenboek zijn alle afspraken en normen tussen warenhuisketens, vleesgroothandel, slachthuis en veehouder vastgelegd waaraan dier, veevoeder, kweekomgeving, diertransport en slacht- en verwerkingsproces moeten voldoen. “Door toe te treden tot het Generiek Lastenboek Rund van Belbeef kiest Lidl er voor om het de Belgische boeren minder gecompliceerd te maken”, klinkt het.

“Wij zien dit als een belangrijk signaal, zowel naar onze klanten als naar de sector. Onze klanten garanderen wij nu nog meer transparantie omdat Belbeef, de organisatie achter het lastenboek, voortaan ook de dieren van stal tot Lidl 100 procent traceert. Aan de boeren bevestigen wij onze wil tot een goede samenwerking. Met één enkele controle en certificatie bij de veehouder kunnen zij runderen aanbieden aan verschillende winkelketens. Onze toetreding maakt hen mobieler en hun administratie eenvoudiger”, stelt de inkoopdirecteur.

Hij wijst er ook op dat Lidl openstaat voor elke dialoog en absoluut te overtuigen is van de meerwaarde van sectorinitiatieven. “Als handelaar kunnen wij alleen blijven groeien als we stabiele en sterke toeleveranciers hebben”, aldus de discounter.

Bron: eigen verslaggeving

Volg VILT ook via