nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

10.12.2018 Limburgse producent champignoncompost in Ierse handen

De producent van champignoncompost Walkro uit Maasmechelen komt volledig in handen van de Ierse sectorgenoot Monaghan. De Ieren kopen investeerder Gimv en het management uit. Walkro produceert 8.500 ton substraat per week op productielocaties in Maasmechelen (België), Blitterswijck (Nederland) en Wallhausen (Duitsland). Met circa 235 medewerkers verzamelt Walkro de grondstoffen en produceert kwalitatief hoogstaand substraat voor champignonkwekers over de hele wereld.

Walkro werd opgestart in 1991 in Maasmechelen. Het is intussen uitgegroeid tot één van de grootste champignoncompostproducenten ter wereld, met vorig jaar een omzet van 75 miljoen euro en vestigingen in België, Duitsland en Nederland. In 2011 werd het overgenomen door Monaghan Mushrooms, de Belgische investeringsmaatschappij Gimv en het management. Investeringsmaatschappij Gimv stelt dat de investering in Walkro over de hele periode een rendement heeft opgeleverd dat het langetermijnrendement van Gimv overtreft.

Monaghan wordt nu de enige aandeelhouder door het uitkopen van zowel Gimv als het management. Hoeveel het bedrijf betaalt voor de resterende aandelen werd niet bekendgemaakt. In de nieuwe structuur zal Walkro gefocust blijven op het produceren van hoogwaardige substraat voor onafhankelijke champignonkwekers over de gehele wereld. Het Walkro management onderstreept haar vertrouwen in de nieuwe structuur door aandelen te verwerven van Monaghan.

Over het belang van compost voor champignonteelt kan je in deze themareportage meer lezen.

Bron: Belga

Volg VILT ook via