nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

04.06.2015 Lotus-directie op zoek naar hertewerkstelling personeel

Het is nog niet duidelijk of de Lotus-fabriek in Wolvertem bij Meise die woensdag volledig uitbrandde opnieuw zal worden opgebouwd. Dat zegt CEO Jan Boone. Wel heeft de directie van Lotus Bakeries de werknemers verzekerd al het mogelijke te zullen doen opdat ze binnen de groep aan de slag kunnen blijven. In de vestiging in Wolvertem werkte een 70-tal mensen.

In Wolvertem werden vooral suikerwafels van het merk Suzy, vanillewafels en Brusselse wafels gebakken, goed voor een jaarlijkse productie van vijf miljoen kilogram. “Een deel van de productie zullen we kunnen overbrengen naar onze vestiging in Courcelles”, zegt CEO Jan Boone. “Maar niet alle formaten kunnen daar worden gebakken. Of de fabriek zal worden heropgebouwd, is voor het ogenblik volstrekt onduidelijk. Een aantal scenario’s ligt op tafel. Voorlopig zal alvast een beroep worden gedaan op andere fabrikanten.”

Lotus heeft in ons land nog productievestigingen in Courcelles, Eeklo, Lembeke en Oostakker, en een distributiecentrum in Lokeren. Sowieso zullen een aantal van de in totaal zeventig mensen die in Wolvertem werkten aan de slag kunnen in Courcelles, maar om hoeveel het gaat, kon Boone nog niet zeggen. “We hopen uiteraard dat iedereen binnen onze groep zo snel mogelijk een andere job heeft, want we willen voor onze werknemers zorg dragen”, klinkt het.

Intussen zijn de bluswerken aan de fabriek volledig achter de rug, al houdt de brandweer ter plaatse wel nog steeds een oogje in het zeil om eventuele opflakkeringen in de kiem te smoren. De twee brandweermannen die bij het blussen zwaargewond raakten, zijn ook buiten levensgevaar, meldde de woordvoerder van de brandweerzone Vlaams-Brabant-West. Toch zijn de medewerkers van de fabriek in Wolvertem volgens Boone nog steeds enorm aangeslagen over de brand.

Bron: Belga

Beeld: Wikimedia Commons - Spotter2

Volg VILT ook via