nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

06.06.2018 Luc Vanoirbeek wordt nieuwe secretaris VBT

Boerenbondwoordvoerder Luc Vanoirbeek wordt vanaf 1 oktober algemeen secretaris van het Verbond van Belgische Tuinbouwcoöperaties (VBT). Hij volgt er Philippe Appeltans op die na de zomer directeur wordt bij BelOrta, de grootste veiling van het land. “Ik zie het als een logische verderzetting van mijn carrière. Ik heb immers een groot geloof in coöperaties, iets wat ook in het DNA van Boerenbond zit: de positie van de boer versterken door samen te werken”, zegt Vanoirbeek in een eerste reactie.

Luc Vanoirbeek heeft een lange staat van dienst bij Boerenbond. Zo’n 32 jaar geleden startte hij bij Groene Kring, waar hij ook voorzitter was. Daarna stapte hij over naar Boerenbond waar hij eerst de functie van sociaal adviseur op zich nam en vooral dossiers rond tewerkstelling en seizoensarbeid opvolgde. Vervolgens werd hij provinciaal secretaris voor Limburg en consulent fruitteelt. In 2007 vervulde hij opnieuw de functie als adviseur: eerst voor de tuinbouwsector, nadien voor internationale relaties.

Op 1 november vorig jaar volgde Vanoirbeek Anne-Marie Vangeenberghe nog op als woordvoerder van Boerenbond. “In die zin is mijn overstap enigszins verrassend. Maar sommige kansen komen niet elk jaar voorbij, vandaar mijn beslissing”, klinkt het. Bij VBT zal Luc Vanoirbeek huidig secretaris Philippe Appeltans opvolgen. Die maakte eind mei bekend dat hij na de zomer Filip Fontaine zal opvolgen als directeur van groente- en fruitveiling BelOrta.

Bron: eigen verslaggeving

Beeld: Boerenbond

Volg VILT ook via