nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

30.08.2017 Met 5.000 importkoeien wil Danone meer Russische melk

De Franse zuivelverwerker Danone zendt om en bij de 5.000 koeien per truck vanuit Nederland en Duitsland naar Siberië, om de melkproductie ter plaatse te kunnen opvoeren. Door het handelsembargo dat president Vladimir Poetin uitvaardigde tegen landbouw- en voedingsproducten uit het westen steeg de melkprijs en zit de Russische afdeling van Danone in de knel met producten zoals yoghurt.

Koeien van het Holstein-ras zijn vanuit Duitsland en Nederland onderweg naar een boerderij van Danone en DAMATE in Tyumen in Siberië, om daar het tekort aan melk op de Russische markt te helpen opvangen. Normaliter investeert Danone zelf niet in de primaire productie, maar in Rusland doet het dat uitzonderlijk wel samen met een Russisch voedingsconcern.

Aan Bloomberg vertelt de verantwoordelijke van Danone Rusland dat de huidige hoge melkprijs het productievolume hopelijk doet stijgen zodat de prijsstijging afneemt. Onder invloed van het handelsembargo tegen het westen is de melkprijs in Rusland flink gestegen, dit jaar met 14 procent. Voor de verkoop van zuivelproducten als yoghurt is zo’n hoge grondstofprijs niet bevorderlijk.

Bron: Bloomberg / De Standaard

Beeld: DAMATE

Volg VILT ook via