nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

06.06.2019 Milcobel verkoopt zijn Nederlandse kaasdistributeur

De Belgische zuivelcoöperatie Milcobel verkoopt haar enige vestiging in Nederland, kaasdistributeur DupontCheese. De verdeler van kazen komt in handen van het Nederlandse familiebedrijf Vandersterre. "De afdeling heeft daar meer toekomstmogelijkheden", zegt Milcobel bij de aankondiging van een principeakkoord over de verkoop. DupontCheese is een grote speler in Nederland en levert daar een erg compleet assortiment kazen aan retail, foodservice en speciaalzaken.

DupontCheese Nederland is een distributeur van kazen, met 36 vaste medewerkers. De firma verdeelt Hollandse kazen maar importeert ook buitenlandse kazen voor verkoop aan onder meer grootwarenhuizen. Het gaat om een kleinere afdeling binnen Milcobel, zegt woordvoerster Kathleen De Smedt. "Ze heeft meer potentieel dan wat wij er zelf kunnen uithalen. Bij Vandersterre heeft de afdeling meer toekomstmogelijkheden." De overnemer wil immers investeren in buitenlandse kazen en andere versassortimenten.

Als de verkoop na de nodige goedkeuringen afgerond is, zal Milcobel nog zeven vestigingen overhouden in België en Frankrijk. De zuivelcoöperatie is ook in eigen land actief als kaasverdeler, met DupontCheese België dat gevestigd is in Brugge. Die afdeling blijft bij Milcobel, verzekert de woordvoerster. Milcobel blijft de eigen producten ook verkopen bij onze noorderburen. Dat gebeurde voordien al zonder tussenkomst van DupontCheese Nederland.
 

Bron: Belga / eigen verslaggeving

Volg VILT ook via