nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

03.09.2018 Naam van eerste wijn van pcfruit bekend

De eerste wijn van pcfruit gaat niet langer anoniem door het leven. De naam en het bijbehorende etiket werden gekozen uit respectievelijk 711 en 107 inzendingen voor de wedstrijd ‘Wijn zoekt naam en etiket’ die in juni gelanceerd werd. “De keuze van de jury viel op de naam ‘ExperiVin’”, zegt gedeputeerde Inge Moors. Het etiket kreeg een eenvoudig gestileerde vorm die de contouren van de provincie Limburg voorstelt en tegelijk doet denken aan een wijnvlek als teken voor de wijnbouw die zich uitbreidt in de provincie Limburg.

Volgens gedeputeerde van Landbouw en Platteland Inge Moors is wijnbouw in Limburg aan een steile opmars bezig. Tien jaar geleden was het areaal nog 71 hectare met een productie van 132.000 liter. Vandaag is het bijna verzevenvoudigd met 471 hectare en een productie van rond 1 miljoen liter. “Limburg is na Zuid-Tirol de grootste fruitstreek van Europa. De fruitproductie is al jaren gekoppeld aan het fruit en bloesemtoerisme. De opkomst van de wijnbouw in onze regio biedt nieuwe opportuniteiten om dit toeristisch aspect verder uit te bouwen”, aldus Inge Moors.

De Limburgse wijnbouwers kunnen rekenen op de ondersteuning van het Kennis- en Onderzoekscentrum Wijnbouw, in 2014 opgericht en ingebed in de werking van pcfruit. Begin juni werd de eerste wijn afkomstig van de wijnranken van het Kenniscentrum Wijnbouw gebotteld. Om een naam en een leuk etiket te vinden voor die wijn, werd een wedstrijd gelanceerd. De winnaars werden bekendgemaakt tijdens het provinciaal Wijncongres. Jessy Verolme bedacht de winnende inzending ‘ExperiVin’ en Johan Slegers ontwierp het meest gesmaakte etiket, zij gingen met het prijzengeld naar huis.

Bron: eigen verslaggeving

Beeld: pcfruit

Volg VILT ook via