nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

20.02.2018 Nieuwe app voor voedingsrestjes tegen halve prijs

De Deense app ‘Too Good to Go’, waarmee gebruikers overschotjes kunnen bestellen van restaurants, bakkers en supermarkten, komt naar België. Vanaf begin maart kan je in enkele Gentse restaurants de overschotten van de dag gaan afhalen, tegen maximaal de helft van de prijs. Horecazaken kunnen in de app elke dag hun aanbod aan restjes plaatsen, klanten kunnen de dichtstbijzijnde zaken lokaliseren en betalen via de app. 

Een nieuwe tool in de strijd tegen voedselverspilling. Vanaf maart kan je via de app Too Good to Go in meer dan veertig Gentse horecazaken restjes bestellen die anders weggegooid zouden worden. Het aanbod kan een volledige maaltijd omvatten, maar evengoed taart, broodjes, enzovoort. Gebruikers bestellen via de app en kunnen dan het eten ophalen bij het restaurant in kwestie tegen een zacht prijsje, in principe minstens de helft goedkoper dan de normale prijs. 

Maar ze weten niet op voorhand wat de pot schaft. Wat ze geserveerd krijgen, is immers afhankelijk van wat er die dag overblijft. Too Good To Go vraagt ook om zelf opbergdoosjes mee te brengen naar de zaak. Op die manier wordt geen extra afval gecreëerd. Het platform zal volgens de website vanaf begin maart actief zijn. Na Gent zouden Antwerpen, Leuven, Mechelen, Brussel en de rest van België volgen. Het platform werd eind 2015 opgericht in Denemarken en bestaat ook al in Frankrijk, Noorwegen, Nederland, Zwitserland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

In total telt de app al meer dan 1,5 miljoen klanten en ruim 3.000 horecazaken. Op de website van Too Good to Go vat oprichter James Crummie het zo samen: “Voedselverspilling is een van de domste problemen ter wereld. De restaurantindustrie verspilt elk jaar 600.000 ton voedsel, terwijl wereldwijd miljoenen mensen afhankelijk zijn van voedselbanken. Hoe is het mogelijk dat deze twee problemen naast elkaar kunnen bestaan?” 

Meer info: Too Good to Go

Bron: Belga / De Standaard

Volg VILT ook via