nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

05.04.2018 Nieuwe educatieve poster vertelt verhaal van melk

Met een nieuwe educatieve poster wil zuivelcoöperatie Milcobel kinderen uitleggen dat chocomelk niet van bruine koeien komt en vooral ook tonen welke weg melk aflegt doorheen het verwerkingsproces. Scholen blijken vaak niet meer over de nodige tools te beschikken om de basiskennis van een landbouwbedrijf en de verwerking op een begrijpelijke manier te kunnen uitleggen, zo stelt Milcobel vast. “Bovendien klinkt de vraag vanuit ons ledenbestand om te tonen wat we doen steeds luider”, aldus woordvoerder Eddy Leloup. 

Wat vroeger evidente kennis was over de herkomst van ons voedsel is vandaag steeds vaker een blinde vlek in de schoolopleidingen. Om aan het gebrek aan pedagogisch materiaal daarover tegemoet te komen, lanceert Milcobel nieuwe educatieve posters die het verhaal van de hele zuivelketen vertellen. Waar komt melk vandaan? En wat gebeurt er allemaal met die melk? De poster zal verspreid worden in scholen en ook de leden-melkveehouders zullen enkele exemplaren ontvangen om uit te delen of om op het eigen bedrijf te gebruiken bij educatief bezoek.

“We stellen vast dat steeds minder scholen nog over het juiste educatief materiaal beschikken om de basiskennis van een landbouwbedrijf en de rest van de voedingsketen op een begrijpelijke manier uit te leggen”, aldus Milcobel-woordvoerder Eddy Leloup. “Onze leden kunnen de poster gebruiken voor schoolbezoeken in het kader van Melk4Kids bijvoorbeeld. Ze waren zelf overigens vragende partij om een tandje bij te steken qua corporate branding en meer te tonen wat we precies doen als sector. De bordenactie die we vorig jaar lanceerden heeft voor veel nieuwe ideeën gezorgd om de beroepsfierheid te versterken.” 

Bron: eigen verslaggeving

Beeld: Milcobel

Volg VILT ook via