nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

07.12.2015 Nieuwe incubator voor dronebedrijven in Sint-Truiden

De Limburgse investeringsmaatschappij LRM en de stad Sint-Truiden gaan nog deze maand een nv oprichten die bedrijven en kennis in de sector van de drones wil bundelen in Sint-Truiden. Op het voormalige militaire vliegveld van Brustem wordt een nieuw test- en businesscentrum ingericht, dat onder meer dienst zal doen als incubator voor dronegerelateerde start-ups. Intussen is het luchtruim boven de site officieel goedgekeurd voor vluchten met drones, wat uniek is in België.

Al meer dan twee jaar geleden kondigden de stad Sint-Truiden en grondeigenaar LRM aan dat ze een onderdeel van het vliegveld in Brustem willen ombouwen tot 'drone-valley'. Die plannen komen nu in een stroomversnelling. De motor van het gebeuren moet DronePort worden, een nv die LRM en Sint-Truiden samen zullen oprichten. DronePort heeft de ambitie om kennis en ondernemerschap in de drone-industrie samen te brengen op één site. De goedkeuring om het luchtruim te gebruiken voor vluchten met drones, laat toe dat op deze locatie een testgebied ontstaat waar nieuwe applicaties kunnen uitgeprobeerd worden, opleidingen kunnen gegeven worden, enzovoort.

Blikvanger van DronePort wordt een incubator voor startende bedrijven en onderzoeksinitiatieven uit de dronesector. "In 2016 starten we met het ontwerp van een incubatorgebouw", vertelt Stijn Bijnens, CEO van LRM. "Die zal dienen als broedplaats voor de drone-industrie. Momenteel tonen al zes bedrijven belangstelling om zich hier te vestigen."

Bron: Belga

Beeld: DLR-RLP

Volg VILT ook via