nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

21.01.2019 Nieuwe infrastructuur en nieuwe structuur bij Inagro

Wie Inagro af en toe bezoekt, zal het niet ontgaan zijn: tussen eind 2016 en eind 2018 kwam een nieuw kantoorgebouw tot stand op de site in Beitem. Voortaan vormen gebouw A en het nieuwe gebouw D het kloppend hart van het onderzoekscentrum. “De nieuwe infrastructuur bood ons de kans om onze organisatiestructuur klaar te stomen voor de toekomst”, vertelt afgevaardigd bestuurder Mia Demeulemeester. Achter de schermen werd de afgelopen maanden dan ook hard gewerkt aan een reorganisatie. “Daarin staan samenwerking en kennisuitwisseling voorop, om de dienstverlening en het advies nog beter te kunnen afstemmen op de noden van de land- en tuinbouwers.”

“Meer dan een jaar lang hebben we de bouw van gebouw D stap voor stap zien vooruitgaan”, vertelt afgevaardigd bestuurder Mia Demeulemeester. “Op de eerste werkdag van 2019 was het zover: 120 van de 215 medewerkers kregen er een nieuwe stek.” Ook in het bestaande gebouw A werd verhuisd. Beide kantoorgebouwen huisvesten nu alle medewerkers van Inagro. Naast de infrastructuur onderging ook de organisatiestructuur een duidelijke verandering. Meer dan ooit is de werking georganiseerd rond klantenservice.

Specialisaties zijn samengebracht in projectzones om tot totaaloplossingen te komen op maat van iedere land- en tuinbouwer. “Het agrocomplex is sterk veranderd. Uitdagingen volgen elkaar snel op. Denk bijvoorbeeld aan de klimaatveranderingen en innovaties in smartfarming”, aldus Mia Demeulemeester. Daarop wil Inagro continu kunnen inspelen, samen met alle actoren in het agrocomplex, overheden en onderzoeksinstellingen in binnen- en buitenland. “Hoewel de grenzen tussen sectoren en thema’s stilaan vervagen, zullen de land- en tuinbouwers de vertrouwde gezichten ongetwijfeld blijven herkennen”, klinkt het.

Het nieuwe kantoorgebouw werd gefinancierd door de provincie West-Vlaanderen. “Inagro is de afgelopen jaren sterk gegroeid. Om zijn vooraanstaande rol in onderzoek en voorlichting te kunnen behouden, willen we de medewerkers een kwalitatieve werkomgeving bieden die voldoet aan de hedendaagse normen”, lichtte gedeputeerde Bart Naeyaert toe tijdens de officiële opening van het nieuwe kantoorgebouw. “Omdat het onderzoekscentrum de R&D-afdeling is van de West-Vlaamse landbouw, betekent investeren in Inagro ook investeren in de landbouwsector.”

Bron: eigen verslaggeving

Beeld: Inagro

Volg VILT ook via