nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

03.05.2016 Nieuwe subsidiekorf voor Antwerpse plattelandsprojecten

Originele, innovatieve landbouw- en plattelandsprojecten kunnen bij de provincie Antwerpen terecht voor een subsidie van 2.500 tot maximaal 10.000 euro. Dat laat de provincie weten. Het geld uit de subsidiekorf is bedoeld voor middenveldorganisaties, lokale besturen, gemeentelijke organisaties en feitelijke verenigingen die actief zijn op het platteland. Ook belangrijk is dat de projecten een bovenlokaal belang hebben, zo klinkt het. Indien kan tot 1 oktober.

Gevestigd in de provincie Antwerpen en een innovatief idee voor het platteland? Dan kan je bij de provincie terecht voor een duwtje in de rug. Wie voor 1 oktober een origineel voorstel indient, maakt in 2017 kans op een subsidie van 2.500 euro als het project het platteland of de land- en tuinbouw in de kijker zet en tot maximaal 10.000 euro als het het provinciale beleid ondersteunt. De projectoproep is gericht aan middenveldorganisaties, lokale besturen, gemeentelijke organisaties en feitelijke verenigingen die actief zijn op het platteland, en niet aan particulieren, ondernemers en provinciale organisaties. 

Naar welke projecten is de provincie op zoek? “Goede projecten zijn innovatief en hebben een bovenlokaal belang”, zo klinkt het. “Het zijn dus originele concepten, waar meerdere gemeenten of misschien wel een hele streek bij gebaat is. Het is een extra pluspunt als er verschillende beleidsdomeinen bij betrokken zijn; bijvoorbeeld wanneer landbouw en toerisme elkaar vinden of armoede en streekproducten, cultuur en landbouweducatie, tuinbouw en waterbeheer en ga zo maar door.” Voorbeelden van dit jaar zijn bijvoorbeeld het integreren van Kempense hoeve- en streekproducten in menu’s van lokale horecazaken of het duurzame marktconcept van Marta

Meer info: Provincie Antwerpen

Bron: eigen verslaggeving

Beeld: provincie Antwerpen

Volg VILT ook via