nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

Reportage

Jongeren spreken vrijuit over wat landbouw en natuur scheidt en bindt

13.02 Bootcamp BOERenNATUUR (deel 1)

Hoe goed of kwaad zouden landbouwers en natuurbeschermers het met elkaar kunnen vinden als even abstractie gemaakt kan worden van ‘syndicale’ strijdpunten? “Best goed”, denkt Natuurpunt, en daarom ... meer

Natuurinclusieve landbouw is kennisintensief

13.02 Bootcamp BOERenNATUUR (deel 2)

De jongeren die vorige maand naar Landen afzakten voor de bootcamp over landbouw en natuur werden zondagmiddag getrakteerd op een mooie winterwandeling. Enkele zaken vallen meteen op in zo’n gezels... meer

Danone en VCM pionieren met kringlooplandbouw

16.01 Mestverwerking met kunstmest als eindproduct

Op een doorsnee melkveebedrijf produceren de koeien net genoeg dierlijke mest om alle maïs- en graslandpercelen van goedkope stikstof van eigen fabricaat te voorzien. Om in de volledige gewasbehoef... meer

Achter de schermen van een melkvee-, vleesvee- en akkerbouwbedrijf

04.12 Jong Geleerd: Maarten en Sander

Dat de liefde voor de gewassen en de dieren vaak al met de paplepel wordt ingegeven, blijkt uit de reportages ‘Jong Geleerd’ van VILT TeeVee. In de onderstaande reportage neemt de 11-jarige tweelin... meer

2018: Het jaar van de 'reality check' voor de aardappelketen?

27.11 Extreem weer plaatst verhoudingen in aardappelketen op scherp

Sinds zondag verzamelt de aardappelsector drie dagen lang in Kortrijk voor de vakbeurs Interpom-Primeurs. Voor veel aardappeltelers wordt 2018 nochtans geen jaar om vrolijk op terug te blikken. Ver... meer

Van veld tot bord

27.11 Een dag in het spoor van de aardappel

Weet jij welke weg de aardappel aflegt vooraleer hij als frietje of kroket op je bord belandt? In de reeks ‘Een dag in het spoor van’ gaat Veldverkenners op pad, gewapend met een fototoestel, op zo... meer

De korte keten in beeld

23.10 "De tevredenheid van de klanten, dat is het leukste"

De wereld is een dorp, en dat geldt zeker ook voor onze voedselvoorziening. We eten groente, fruit, vlees en vis uit alle mogelijke windstreken. Geweldig voor de consument, maar voor de boer is de ... meer

Plattelandsacademie herintroduceert korte keten in Brussel

23.10 "Veel factoren zijn al aanwezig om het korte-ketenverhaal in en rond Brussel te doen slagen"

Wordt het Pajottenland weer de groentetuin van Brussel? Acht studenten van de Universiteit Gent onderzochten in hun masterscriptie hoe korte-ketenproducten de bewoners in en rond Brussel kunnen voe... meer

Insectenkweek in de praktijk

23.10 Little Food pioniert in krekelkweek

Een pionier in insectenkweek in ons land is de Brusselse krekelkwekerij Little Food. “Al sinds 2012 leggen we ons toe op de productie van krekels omdat ze boordevol eiwitten, vitamines, mineralen, ... meer

Insectensector ontgroeit kinderschoenen

16.10 Wordt insectenkweek zo gewoon als het kweken van kippen en varkens?

Wordt insectenkweek net zo gewoon als het kweken van kippen, varkens of koeien? “De sector is de kinderschoenen in ieder geval ontgroeid”, constateert onderzoeker David Deruytter (Inagro). “In 2017... meer

Volg VILT ook via

Zoek in het archief

Tip: laatste week of laatste maand

Zoek in categorie├źn