nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  


01.02.2013  'Mijn beste investering ooit'

Loonwerker Peter Van Hauwaert uit Meulebeke zaait en rooit wortelen en ponst prei. Sinds dit jaar werken zijn vier trekkers met gps-aansturing (Trimble Autopilot RTK). ‘Mijn beste investering ooit’, zegt hij. ‘Mijn zaairijen zijn mooi recht en de aansluiting tussen de rijen is correct. Dat levert met minder zaad meer opbrengst op. Je kunt per hectare ook veel nauwkeuriger je rijroute plannen.

Het systeem is gebruiksvriendelijk en gemakkelijk in te stellen. Eigenlijk kun je iedereen met de tractor laten rijden – hij zal toch mooi werk afleveren. De gps-aansturing verhoogt bovendien het rijcomfort, zodat je minder snel moe wordt.

Nog een niet te onderschatten voordeel: als je na een periode van wisselvallig weer extra veel werk moet verzetten, kun je in de schemer of zelfs in het donker blijven doorrijden – je werkt zo lang als je wilt en de rijen blijven keurig recht.

Het enige nadeel is het kostenplaatje. Het blijft een serieuze investering die je als loonwerker niet kunt doorrekenen aan de klant.’

Bron: Landgenoten

Volg VILT ook via