nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  
 • Boer in beeld

  In kleurrijke fotoreeksen wordt steeds een ander aspect van de land- en tuinbouw voorgesteld. Han...
  Toon detail informatie

   In kleurrijke fotoreeksen wordt steeds een ander aspect van de land- en tuinbouw voorgesteld. Handige lesfiches met kleurenfoto’s en een educatief verhaal vormen de insteek voor een realistische lessenreeks over de hedendaagse land- en tuinbouw.

   Meer informatie: Provincie West-Vlaanderen, Inagro

 • Melk4Kids lespakketten

  Een team leerkrachten ontwikkelde in opdracht van VLAM lespakketten over de Vlaamse landbouw- tui...
  Toon detail informatie

   Een team leerkrachten ontwikkelde in opdracht van VLAM lespakketten over de Vlaamse landbouw-, tuinbouw- en visserijproducten voor het kleuteronderwijs en het lager onderwijs. Voor elk leerjaar is een aparte lessenreeks voorzien.

   Meer informatie: Melk4kids

 • Plattelandsklassen

  Kinderen hoeven niet per se op bos- of zeeklassen want vandaag bestaan er ook plattelandsklassen....
  Toon detail informatie

   Kinderen hoeven niet per se op bos- of zeeklassen want vandaag bestaan er ook plattelandsklassen. De medewerkers van Plattelandsklassen vzw zorgen voor een pedagogisch verantwoorde invulling van de gehele projectweek, zodat leerkrachten samen met hun leerlingen op ontdekkingstocht kunnen.

   Meer informatie: Plattelandsklassen vzw

 • Plattelandsklassen vzw

  Plattelandsklassen ontwikkelde een groot aanbod aan educatieve materialen rond land- en tuinbouw ...
  Toon detail informatie

   Plattelandsklassen ontwikkelde een groot aanbod aan educatieve materialen rond land- en tuinbouw en het platteland. Dit aanbod is gericht naar alle leeftijden, van kleuters tot studenten. De 'Grasspriet' vormt hierbij een ijkpunt. Deze didactische brochure voor het vijfde en zesde leerjaar kan je gratis downloaden via www.grasspriet.be. Voor de kleuters is er het didactisch project ‘Vlekje’, dat bestaat uit werkblaadjes en diverse educatieve spelen. Daarnaast zijn er nog tal van werkblaadjes voor elke graad van het basis- en secundair onderwijs, steeds aangevuld met beeldmateriaal en speldozen.

   Meer informatie: Plattelandsklassen vzw

 • Plattelandswijzer

  Op de website Plattelandswijzer.be vind je allerlei  basis- en achtergrondinformatie terug over l...
  Toon detail informatie

   Op de website Plattelandswijzer.be vind je allerlei basis- en achtergrondinformatie terug over land- en tuinbouw. De website fungeert als online encyclopedie over de land- en tuinbouwsector en is speciaal samengesteld voor landbouwgidsen die mensen willen rondleiden op het platteland, doorheen de velden of op hun bedrijf. Plattelandswijzer bezorgt hen informatie om de rondleiding te stofferen.

   Meer informatie: Plattelandswijzer

 • Secundair onderwijs

  Voor het secundair onderwijs werden didactische materialen ontwikkeld in het kader van twee proje...
  Toon detail informatie

   Voor het secundair onderwijs werden didactische materialen ontwikkeld in het kader van twee projecten: ‘Wat eten we morgen?’ en ‘Linkeveld’.

   Wat eten we morgen is een educatief project voor jongeren in het secundair onderwijs. Vanuit de insteek ‘voeding’ focust het project op de productie, verwerking en consumptie van voeding. De projectreeks is opgebouwd uit zes thema’s.

   Het project Linkeveld richt zich tot jongeren van de 2de en 3de graad van het secundair onderwijs. Thema's die aan bod komen, zijn onder meer voedselveiligheid, genetisch gemodificeerde gewassen, landbouw en ecologie, landbouw als landschapsbouwer en als groene motor, Europa en de relatie tussen Noord en Zuid. Leerkrachten vinden op de website lessuggesties, didactisch materiaal en een aanbod van schoolexcursies.

   Meer informatie: Wat eten we morgen? & Linkeveld

Volg VILT ook via