nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

25.03.2017 China heropent zijn markt voor Braziliaans vlees

China heeft de import van Braziliaans vlees opnieuw mogelijk gemaakt. De Aziatische reus is de belangrijkste invoerder van rund en kip uit Brazilië maar schortte tijdelijk de import van vlees uit het Zuid-Amerikaanse land op. Het land liet geen ladingen meer binnen tot de Brazilianen meer verduidelijkingen over het onderzoek naar fraude met bedorven vlees zouden geven. Ladingen vanuit Brazilië werden tegengehouden door de douane.

"China heeft aangekondigd dat het zijn markt voor Braziliaans vlees volledig heropent. De opheffing van het tijdelijk importverbod is het resultaat van onze inspanningen om uit te leggen dat het onderzoek het gedrag van individuelen viseert en niet de kwaliteit van Braziliaans vlees", aldus minister van Landbouw Blairo Maggi. Het Braziliaans gerecht onderzoekt momenteel of grote vleesbedrijven jarenlang bedorven vlees hebben verkocht in binnen- en buitenland.

Brazilië is de grootste exporteur van vlees ter wereld. Vorig jaar verkocht het land voor circa 13,5 miljard dollar aan kip, varkens- en rundvlees. Voor de door imagoschade geplaagde Braziliaanse vleesindustrie komt het goede nieuws niet alleen uit China. Ook Egype en Chili hervatten de handel in vlees zodat Brazilië mag hopen dat het hoogtepunt van de crisis voorbij is.

President Michel Temer deed erg zijn best om de reputatie van Braziliaans vlees te verdedigen. Aan persbureau Reuters verduidelijkt landbouwminister Maggi dat de 21 vleesbedrijven die bij het onderzoek betrokken zijn voorlopig geen vlees mogen exporteren.

Bron: Belga / Reuters

Volg VILT ook via