nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

11.07.2018 Kaap 1 miljoen kilo kersen overschreden

Voor het eerst in de geschiedenis van BelOrta werd de kaap van 1.000.000 kilo kersen gehaald. Het zomerse weer is dit jaar de bondgenoot gebleken van de BelOrta kersentelers. De vele zonne-uren zorgden voor een hoog suikergehalte in de kersen en de vruchten leden geen schade door regen en hagel. “Dankzij de hydrokoeling- en elektronische sorteerinstallatie zetten de kersenproducenten een prachtig product in de markt waarvan de consument in binnen- en buitenland volop kan genieten”, klinkt het bij BelOrta.

Het kersenseizoen startte uitzonderlijk vroeg dit jaar, maar desondanks blijkt 2018 een bijzonder goed kersenjaar dankzij de zuiderse temperaturen. Voor het eerst passeerde één miljoen kilo kersen langs de groente- en fruitveiling BelOrta. “Het kersenareaal van BelOrta beslaat dit jaar in totaal 235,4 hectare en omvat 15 rassen en segmenten”, laat de veiling weten.

De belangrijkste kersenvariëteiten die daarop geteeld worden zijn de Kordia, Regina, Samba, Lapins en Sweetheart. “Dankzij een hydrokoeling- en elektronische sorteerinstallatie staan de kersentelers garant voor een continue aanlevering van een kwalitatief hoogstaand en uniform aanbod”, aldus BelOrta. Na de dagelijkse veilingverkoop vertrekken de kersen naar binnen- en buitenland.

De zachtfruittelers van BelOrta zetten dit seizoen ook extra in op verschillende campagnes om hun Belgische kersen figuurlijk in het zonnetje te zetten. Op verschillende tv-zenders was een reclamespotje te zien en op social media zijn een aantal receptvideo’s te vinden.
 

Bron: eigen verslaggeving

Volg VILT ook via