nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

12.08.2019 No-deal scenario doet Britten voor 4 miljard hamsteren

De Britten hebben al voor vier miljard pond of 4,2 miljard euro aan reserves van voedsel, drank en geneesmiddelen opgebouwd uit vrees voor de gevolgen van een brexit met een ‘no-deal’-scenario. Dat schrijft de Britse krant The Guardian op basis van een enquête uitgevoerd door een Britse financiële instelling. Als Groot-Brittannië zonder akkoord vertrekt uit de Europese Unie, dan wordt verwacht dat er op korte termijn bevoorradingsproblemen voor bepaalde goederen zullen zijn.

Eén op vijf Britten heeft aangegeven dat het voeding, drank en geneesmiddelen heeft gehamsterd met ook op de nakende brexit. Gemiddeld spendeerden ze 380 pond of 408 euro aan deze extra aankopen. Zowat 800.000 mensen zouden zelfs voor 1.000 pond voorraden hebben aangelegd. In driekwart van de gevallen werden voedingsproducten aangekocht, de helft kocht geneesmiddelen en 46 procent onder hen kocht drank. 

Daarnaast worden ook andere goederen gehamsterd, zoals diervoeding en luxewagens. De afgelopen 12 maanden werden 16 procent meer luxewagens aangekocht door rijke Britten. “Wanneer er geen brexit-akkoord komt, kunnen geïmporteerde auto’s maar liefst 32 procent duurder worden. Bovendien is het waarschijnlijk dat het veel moeilijker zal worden om wagens te importeren en exporteren in Groot-Brittannië”, zeggen experts.  

Bron: The Guardian/Belga

Volg VILT ook via