nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

02.12.2019 Onderzoeksrechter aangesteld in onderzoek Naya's dood

In het onderzoek naar de dood van wolvin Naya is een onderzoeksrechter aangesteld. Dat meldt Het Belang van Limburg en het bericht wordt door het Limburgse parket bevestigd. Voorlopig zijn nog geen vorderingen in het onderzoek, gevoerd door de natuurinspectie en de Limburgse gerechtelijke politie, bekendgemaakt. Ondertussen staat de teller op 30.000 euro voor de gouden tip die naar de dader leidt.
Het onderzoek naar de dood van wolvin Naya wordt vanaf nu door een onderzoeksrechter geleid. Dat gebeurt volgens het Limburgse parket naar aanleiding van een klacht met burgerlijke partijstelling.
 
Eerder raakte bekend dat wolvin Naya hoogstwaarschijnlijk om het leven is gebracht. Volgens de Natuurinspectie van het Agentschap Natuur en Bos (ANB) is Naya kwaadwillig doodgeschoten door professionelen. In het bewuste leefgebied van de wolf zijn ook overtredingen vastgesteld. Zo werd er een strop met lokaas aangetroffen en werden ook twee jagers met geladen wapens in het leefgebied van Naya betrapt.
 
Vogelbescherming Vlaanderen, Animal Rights en het Natuurhulpcentrum maakten ook al bekend samen 20.000 euro uit te loven voor de gouden tip die leidt tot de effectieve veroordeling van de persoon of personen die verantwoordelijk is/zijn voor de dood van wolvin Naya en haar kroost. Een anonieme ondernemer uit Wilrijk verhoogde de premie van 20.000 euro nog eens met 10.000 euro.

Bron: Belga

Volg VILT ook via