nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

16.09.2019 Opleiding agro- en biotechnologie wint aan populariteit

Op 16 september komen studenten uit zomermodus en zijn ze gestart aan een nieuw academiejaar. Heel wat nieuwe studenten vervoegen de opleiding agro- en biotechnologie van VIVES campus Roeselare. Er zijn 229 nieuwe inschrijvingen, wat opnieuw een stijging is. “Sinds dit jaar organiseren we voor het eerst ook het tweejarige graduaat productiebeheer land- en tuinbouw. Ook daar tellen we momenteel al 19 nieuwe inschrijvingen. Samen maakt dat 248 nieuwe studenten”, zegt studiegebieddirecteur Jan Vandekerckhove.

Bij Hogeschool VIVES campus Roeselare stellen ze tevreden vast dat het maatschappelijk belang van de opleiding agro- en biotechnologie nog steeds toeneemt. De 229 nieuwe inschrijvingen zijn mooi verdeeld over de verschillende afstudeerrichtingen agro-industrie, biotechnologie, dierenzorg, groenmanagement, landbouw en voedingstechnologie. Studiegebieddirecteur Jan Vandekerckhove: “We zetten de stijgende trend verder. In 2014 lieten we 190 inschrijvingen noteren en nu 229. Ook tijdens de eerste lesweken komen er doorgaans nog enkele inschrijvingen bij.”

De opleiding agro- en biotechnologie doet het goed en daarvoor zijn er verschillende verklaringen. “Thema’s als duurzaamheid, voedselproductie, biotechnologie, vergroening, boombeheer, klimaat en landbouw zijn allemaal brandend actueel. In West-Vlaanderen is er een enorme behoefte aan arbeidskrachten in de landbouwsector en voedingsindustrie. Er is een groeiende vraag naar geschoolde, hoger opgeleide werknemers. We ontvangen inschrijvingen van over het hele land. Er zijn zelfs studenten die vanuit Nederland naar hier komen om te studeren”, aldus Vandekerckhove.

Bron: eigen verslaggeving

Beeld: Hogeschool VIVES

Volg VILT ook via