nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

03.02.2020 Opnieuw Belg aan hoofd Tiense Suiker

De Duitser Thomas Hubbuch is niet langer CEO van de Tiense Suikerraffinaderij. Huidig grondstoffen- en productiedirecteur Guy Paternoster komt aan het roer. Hubbuch, die in 2006 aan het hoofd van Tiense Suiker kwam, verlaat het bedrijf 'om andere professionele verantwoordelijkheden op zich te nemen'. Waar hij naartoe trekt en waarom is niet bekend.

“Zijn vertrek kadert in een vereenvoudiging van de structuren bij Südzucker, ons moederbedrijf”, stelt Jean-Luc Claes, de juridisch directeur van de Belgische Südzucker-dochter. Vorige week stapte ook Wolfgang Heer, de topman van Südzucker, op. Tiense Suiker kondigt voorts 'verschillende initiatieven' aan om de dialoog met de bietenplanters te verbeteren. “Ze worden meer betrokken bij de besluitvorming voor dossiers die hen aanbelangen”, luidt het.

De lage suikerprijzen doen de bietenboeren massaal afhaken. De prijzen zijn in elkaar gestuikt sinds de Europese Commissie de suikermarkt in 2017 liberaliseerde. Ze schafte de limiet op de hoeveelheid suiker die bedrijven mogen produceren en de minimumprijs af.

Tussen 2017 en 2019 gaven 408 Belgische bietentelers er de brui aan, blijkt uit gegevens van de twee Belgische suikerbedrijven Iscal en Tiense Suiker. Er zijn nog zowat 7.000 bietentelers actief. Ze rooien bieten waar de Belgische suikerfabrieken elk jaar zowat 800.000 ton suiker van maken, goed voor 200 miljard klontjes.

Bron: De Tijd

Volg VILT ook via