nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

21.10.2019 Pendelaars getrakteerd voor ‘International Apple Day'

Op verschillende plaatsen in ons land heeft fruitveiling BelOrta appels uitgedeeld aan pendelaars op weg naar het werk. BelOrta deed dat naar aanleiding van de ‘International Apple Day’, de wereldwijde appel-hoogdag die sinds 1990 wordt gevierd. "Onder de noemer 'een appeltje voor onderweg' verrassen we pendelaars en automobilisten over heel België met een heerlijk lekker én voedzaam appeltje van eigen bodem", klinkt het bij BelOrta. "De ideale vitamineboost om de ochtendrush door te komen." Ook tijdens de avondspits volgde er nog een weggeefactie.

21 oktober staat wereldwijd in het teken van de appel. De International Apple Day is een van oorsprong Brits initiatief dat enerzijds appels wil promoten als een gezond en veelzijdig product, maar anderzijds ook bewustzijn wil creëren rond ecologie, biodiversiteit en lokale productie. Het is de eerste keer dat de Belgische fruitveiling BelOrta deelneemt aan de festiviteiten.

Medewerkers van de fruitveiling stonden deze ochtend in alle vroegte klaar in de stations Antwerpen-Centraal, Gent Sint-Pieters en Ottignies en op enkele drukke verkeersknooppunten in Antwerpen, Gent, Hasselt en Brussel. Ze deelden er duizenden appels uit aan passerende pendelaars die zin hadden in een tussendoortje.

Voor BelOrta staat de actie in het teken van de lokale productie van appels. "De vruchtbare grond en het gunstige klimaat in ons land stellen ons in staat om elk seizoen weer heerlijk, voedzaam en kwaliteitsvol fruit te kweken", luidt het.

Bron: Belga

Beeld: BelOrta

Volg VILT ook via