nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

24.05.2018 Philippe Appeltans wordt nieuwe directeur BelOrta

Huidig algemeen secretaris van het Verbond van Belgische Tuinbouwcoöperaties (VBT) Philippe Appeltans wordt de nieuwe directeur van veiling BelOrta. Dat heeft de raad van bestuur van BelOrta gisteravond beslist. Hij volgt Filip Fontaine op die eind maart de samenwerking met de grootste veiling van ons land stopzette om persoonlijke redenen. Appeltans zal na de zomer bij BelOrta van start gaan als algemeen directeur. “Tot dan focus ik me op VBT, want ik wil de organisatie in goede orde overlaten”, stelt hij.

Op 29 maart kondigde BelOrta-voorzitter Leo Baestaens namens de raad van bestuur aan dat in gemeenschappelijk overleg was beslist om de samenwerking met algemeen directeur Filip Fontaine vanaf 31 maart stop te zetten om persoonlijke redenen. Bijna twee maanden later is nu de naam van zijn opvolger bekend. Het wordt de 45-jarige Philippe Appeltans die na zijn studies bio-ingenieur eerst bij Boerenbond aan de slag ging, om dan vanaf 2007 algemeen secretaris van VBT te worden. Appeltans werd eind 2016 ook tot voorzitter benoemd van de werkgroep groenten en fruit van de Europese koepelorganisatie Copa-Cogeca.

“Vanuit zijn functie als algemeen secretaris van VBT heeft hij een aanzienlijke en rijke ervaring in de Belgische groente- en fruitsector opgebouwd”, stelt BelOrta. De raad van bestuur van de veiling kijkt dan ook met veel vertrouwen uit naar de samenwerking. Appeltans treedt pas na de zomer in functie bij ’s lands grootste veiling. “Tot dan onthoud ik mij ook van communicatie over BelOrta en mijn nieuwe functie. Mijn aandacht gaat nu nog naar mijn werk bij VBT”, aldus Appeltans in een reactie aan VILT.

Donderdagavond krijgt BelOrta ook een nieuwe raad van bestuur. “Er staan bestuursverkiezingen op het programma in onze drie vestigingen: Sint-Katelijne-Waver, Zellik en Borgloon”, laat directeur Chris De Pooter weten.

Bron: eigen verslaggeving

Volg VILT ook via