nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

29.05.2018 Pleunis Biochamp vestigt zich op Agropolis

Pleunis Biochamp, actief in de teelt van biologische exotische paddenstoelen, is de volgende onderneming die zich zal vestigen op de site van Agropolis in Kinrooi. De groeiende markt van deze nicheproducten doet het bedrijf de stap zetten naar een nieuwe vestiging op Belgisch Limburgse bodem. “We kijken uit naar samenwerkingsmogelijkheden tussen de bedrijven op de site, die we als een meerwaarde zien voor onze eigen werking”, laat Koert Pleunis, oprichter en zaakvoerder van Pleunis Biochamp, weten.

Pleunis Biochamp is het nieuwste bedrijf in de rangen op Agropolis. Het bedrijf richt zich voornamelijk op de teelt van exotische paddenstoelen zoals Eryngii en Shii-take. Op het terrein van Agropolis zal het een bouwperceel van 6.000 m2 innemen voor uitbreiding van haar activiteiten. Oprichter en zaakvoerder Koert Pleunis is al zijn hele leven actief in de paddenstoelenteelt, vanaf 2009 richtte hij zich specifiek op de teelt van biologische exotische paddenstoelen. “De markt van deze niche producten, maar zeker ook de biologische varianten, is een groeiende markt. De laatste jaren is er immers steeds meer interesse in andere paddenstoelen dan de bekende traditionele witte champignons”, zegt hij.

Agropolis Kinrooi, de agrarische bedrijvenzone met incubator, richt zich volledig op innovatie en duurzaamheid in land- en tuinbouw. Hier reageert men enthousiast op de komst van Pleunis Biochamp. Kristof Das, manager van Agropolis: “De activiteiten van het bedrijf passen perfect binnen onze visie. We hebben dan ook meteen een perceel van 6.000m2 uitgetekend, waarop het bedrijf onmiddellijk van start kan gaan. Zo geven we hen alle vrijheid om op een vlotte manier een gebouw op basis van de eigen specifieke bedrijfsnoden te ontwerpen.”

Ook Koert Pleunis is verheugd met de ontwikkeling. “Omdat we dringend toe waren aan de volgende stap in onze bedrijfsvoering, was een uitbreiding niet meer weg te denken”, klinkt het. “Toen we hoorden over de Agropolis-site in Kinrooi, waren we vrij snel overtuigd dat dit de goede keuze was. We kunnen de investeringskost drukken en aansluiten op het warmtenet van de site. Daarnaast kijken we uit naar samenwerkingsmogelijkheden tussen de bedrijven op de site, die we als een meerwaarde zien voor onze eigen werking.”

Bron: eigen verslaggeving

Volg VILT ook via