nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

16.06.2015 POM Antwerpen promoot agro-industrieterrein

De Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij Antwerpen lanceert een video om bedrijven warm te maken voor een vestiging op het nieuwe agro-industrieterrein in Sint-Katelijne-Waver. Aangezien deze gemeente het kloppend hart is van de tuinbouwsector zoekt de site bedrijven die actief zijn in de verwerking en toelevering van landbouwproducten of dienstverlenende activiteiten die hierbij aansluiten. Veiling Zuid omsluit 55 hectare en ligt net naast groente- en fruitveiling BelOrta en vlakbij een industriezone waar reeds heel wat bedrijven uit de sector (o.a. toeleverancier Sanac en groente- en fruitdistributeur UNIVEG) gevestigd zijn.

Veiling Zuid is een bedrijventerrein dat de bedrijfsactiviteiten clustert rond een nieuwe ontsluitingsweg in Sint-Katelijne-Waver. De R6 en E19 geven rechtstreeks toegang tot de haven van Antwerpen en de luchthaven van Brussel. De Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM) Antwerpen spreekt van “een Europese toplocatie voor ieder ambitieus bedrijf in de agro-industrie”.

Een optimaal ruimtegebruik wordt verzekerd door de aanleg van gezamenlijke groen- en geluidsbuffers. De POM neemt ook een groot deel van de waterbuffering door bedrijven voor haar rekening. Bij de aanleg van het bedrijventerrein wordt gekozen voor duurzame materialen. De claim ‘duurzaam bedrijventerrein’ slaat ook op de fietsverbinding voor personeelsleden en de ambitie om het terrein CO2-neutraal te maken door de productie of aankoop van groene stroom.

In een korte videoboodschap richt POM Antwerpen zich tot mogelijk geïnteresseerde bedrijven die actief zijn in de verwerking of toelevering van landbouwproducten of zich richten op dienstverlenende activiteiten voor deze sector.

Meer info: POM Antwerpen

Bron: eigen verslaggeving

Beeld: POM Antwerpen

Volg VILT ook via