nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

27.09.2019 Rikolto: "Eten roert de planeet"

Rikolto bereidt samen met de krant De Standaard ‘het grootste diner’ voor. Het kokerellen laten de initiatiefnemers over aan jou. Iedereen kan meedoen door thuis of op kantoor, bij vrienden of familie, een etentje te organiseren. “Met eten en de keuzes die wij elke dag maken in de winkel en de keuken, veranderen we de wereld. Laten we van gezond, duurzaam en fair de evidente keuze maken”, zegt Jan Wyckaert, directeur van Rikolto België. Heel wat horecazaken hebben reeds toegezegd dat ze een tafel inschrijven op www.hetgrootstediner.be. Een zo groot mogelijk diner – met zoveel mogelijk tafels op zoveel mogelijk plaatsen – is het doel in de maand januari.

Door gewoon thuis een etentje te organiseren een kleine bijdrage leveren aan een betere wereld, veel eenvoudiger kan het niet. Hoe dat in januari 2020 precies in zijn werk zal gaan, vertelt Rikolto-directeur Jan Wyckaert: “Samen met De Standaard lanceren we voor het eerst ‘Het Grootste Diner ter Wereld’. Lekker eten, voor mens en planeet. Wat is er belangrijker, mooier en eenvoudiger dan dat? De manier waarop wij met ons voedsel omgaan, bepaalt onze toekomst. De impact van ons voedselsysteem op gezondheid, klimaat, economie en maatschappij is gigantisch. Laten we samen aan tafel gaan en beleidsmakers en de voedingssector laten zien dat we het menen.”

Gasten betalen voor hun etentje en deze fondsen worden geïnvesteerd in de projecten van Rikolto: oplossingen voor een beter voedselsysteem in de hele wereld. Wat alle deelnemers aan de actie delen, is het belang dat ze hechten aan een gezonde, duurzame en faire eetcultuur. Je kan nu al een tafel inschrijven via www.hetgrootstediner.be. “We gaan voor een record!”, klinkt het enthousiast bij de ngo die naast zijn Zuidwerking ook ijvert voor een beter voedselsysteem in eigen regio. “Op 31 januari maken we de balans op: hoeveel tafels, hoeveel stoelen, hoeveel menu’s en hoeveel mensen? We gaan voor het lekkerste record ter wereld.”

Bron: eigen verslaggeving

Beeld: Rikolto - De Standaard

Volg VILT ook via