nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

31.01.2017 Ruilverkaveling verbetert weg- en waterinfrastructuur

Vlaams minister voor Omgeving, Natuur en Landbouw Joke Schauvliege geeft groen licht voor de aanleg van drie nieuwe wachtbekkens, vijf landbouwwegen en een fietsverbinding in de ruilverkaveling Willebringen. "De ruilverkaveling Willebringen zorgt niet alleen voor verbeteringen aan de landbouwstructuur, maar besteedt ook aandacht aan de waterproblematiek, veiliger verkeer, recreatie en landschap", zegt de minister in Het Laatste Nieuws.

De infrastructuurwerken binnen het gebied van de ruilverkaveling Willebringen kosten in totaal 2,8 miljoen euro. Minister Schauvliege subsidieert 1,4 miljoen euro, namelijk 822.000 euro via de ruilverkaveling en 535.000 euro via het erosiefonds. De resterende uitgaven worden gedragen door de gemeenten Bierbeek, Boutersem, Hoegaarden en de stad Tienen.

Het gaat om nieuwe wachtbekkens in Opvelp en Meldert die bij hevige onweersbuien het hoofd moeten bieden aan water- en modderoverlast die afkomstig is van het uitgestrekt landbouwgebied. Het derde wachtbekken wordt aangelegd in Hoksem achter de kapel. Het zal de huizen en boerderijen langs de Doornestraat beschermen.

Op het grondgebied van Tienen en Boutersem legt het ruilverkavelingscomité een kasseiweg aan en een betonverharding van drie meter op de Vertrijkstraat tussen de overweg in Roosbroek en Medekersveld in Kumtich. Ook de kasseiverharding op de landbouwweg Kattestraat, op de gemeentegrens van Boutersem en Bierbeek, wordt vernieuwd.

Tot slot wordt op het grondgebied van Tienen de alternatieve functionele fietsverbinding tussen Kumtich en de rotonde van de Westelijke Ring in Tienen aangelegd. "Zo krijgen de fietsers van Kumtich een betere verbinding naar de stationsomgeving van Tienen", luidt het op het kabinet Schauvliege.

Bron: Het Laatste Nieuws

Volg VILT ook via