nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

23.03.2015 Slachthuis Sint-Truiden definitief dicht in 2018

Het stadsbestuur van Sint-Truiden heeft de exploitant van het slachthuis een vergunning verleend tot februari 2018. Daarna moeten de activiteiten definitief worden stopgezet en zal de locatie worden omgevormd tot een zone voor woongelegenheden, recreatie en parkeerterreinen. Dat maakte het stadsbestuur zelf bekend. De site van het slachthuis is dichtbij het stadscentrum gelegen.

Het stadsbestuur van Sint-Truiden bereikte een nieuwe overeenkomst met de nv Slachthuis om aan de Speelhoflaan nog tot februari 2018 de exploitatie van het slachthuis te voeren. De stad gaat een tunnelconstructie bouwen rond het slachthuis op de Veemarkt om de geluids-en geurhinder in te perken. In ruil daarvoor zal het slachthuis in 2018 haar activiteiten stopzetten, wat vier jaar vroeger is dan aanvankelijk voorzien in de milieuvergunning. Er zijn al geruime tijd problemen met het slachthuis. Zo klagen buurtbewoners over lawaaihinder.

Het stadsbestuur heeft al een nieuwe bestemming voor het terrein van 1,5 hectare nabij het stadscentrum. "De bedoeling is om er een aantrekkelijke, toffe, hippe woon- en recreatiesite te laten optrekken", aldus burgemeester Veerle Heeren (CD&V). Schepen van Ruimtelijke Ordening Pascal Vossius (Open Vld) vult aan: "De site waar het slachthuis vandaag gelegen is, zal na 2018 een nieuwe trekpleister worden waar ook voldoende parkeergelegenheid zal worden gecreëerd." Zolang de exploitatie van het slachthuis loopt, zullen er maatregelen worden genomen om de geluidshinder te beperken. De nieuwe overeenkomst tussen stad en exploitant wordt op 30 maart voor definitieve goedkeuring voorgelegd aan de gemeenteraad.

Bron: Belga / Het Belang van Limburg

Volg VILT ook via