nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

05.06.2018 Start-up haalt kapitaal op voor 150 dakboerderijen

De Belgische start-up Peas&Love, die stadsboerderijen op daken creëert, heeft 1,2 miljoen euro opgehaald bij het investeringsfonds Otium Brands en bij business angels. Met deze extra middelen wil het bedrijf fors uitbreiden: het mikt de volgende vijf jaar op 150 nieuwe stadslandbouwprojecten in Europa. Voor 38 euro per maand heb je toegang tot de opbrengst van drie vierkante meter stadslandbouwgrond waar biologische groenten en fruit worden gekweekt. 

In 2015 opende Jean-Patrick Scheepers zijn eerste dakboerderij, vandaag bezit zijn bedrijfje Peas&Love vier boerderijen in Parijs en Brussel. Dankzij een nieuwe geslaagde financieringsronde zouden dat er zelfs 150 kunnen worden, verspreid over heel Europa. Alleen al in Brussel zouden er 5 à 6 vestigingen kunnen bijkomen. Buurtbewoners krijgen er voor een bedrag van 38 euro per maand toegang tot de opbrengst van drie vierkante meter grond.

“Het ‘Love’-aspect zit hem in het gemeenschapsgevoel”, aldus Scheepers. “Onze leden kunnen als ze dat willen zelf groenten en fruit leren telen, leren hoe ze die best bewaren, klaarmaken, enzovoort. Voor al die kennis kunnen ze bij de verantwoordelijke teeltexpert van de boerderij terecht. In Parijs staan nu 700 mensen op de wachtlijst hoewel men ons in het begin gek verklaarde. Binnen dit en vijf jaar willen we zo’n 200 mensen tewerk stellen.”

Bron: L'Echo / Belga

Volg VILT ook via