nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

30.01.2016 Steun voor opslagregeling boter en melkpoeder verlengd

Het voorstel van de Europese Commissie om de opslagregeling voor boter en melkpoeder tot 30 september 2016 te verlengen is goedgekeurd door de lidstaten. De regeling kwam er in de zomer van 2014 om boeren te ondersteunen in de nasleep van de Russische beslissing om de grenzen te sluiten voor de import van Europese landbouwproducten. “We willen dat alle Europese boeren, hoe groot of klein ze ook zijn, een faire prijs krijgen voor hun producten”, aldus landbouwcommissaris Phil Hogan.

De Commissie en de lidstaten verlengen de opslagregeling voor boter en melkpoeder tot 30 september van dit jaar. Het is de derde keer sinds de maatregel is ingesteld tijdens de zomer van 2014 dat de regeling verlengd wordt om de continuïteit van de aanvoer veilig te stellen. “Onze melkveehouders moeten een faire prijs voor hun product krijgen”, zo zei Europees landbouwcommissaris Phil Hogan in het Europees Parlement. 

“We willen dat onze boeren een product van wereldkwaliteit afleveren”, aldus Hogan. “Daarom proberen we voor hen een duurzame en veilige productiecontext te creëren. De Commissie zal alles in het werk stellen om melkveehouders een duurzame kostwinning te garanderen. Dat geldt trouwens ook voor alle andere sectoren. Ik zal alle instrumenten die ik in mijn bereik heb gebruiken om de markt te stabiliseren.”

Gedetailleerde cijfers over de opslagregeling vind je hier.

Bron: eigen verslaggeving

Volg VILT ook via