nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

01.10.2018 Studente daagt ons uit om minder voedsel te verspillen

Maandag start de ‘JUST KEEP IT’-challenge: 21 dagen zonder voedselverspilling. Het project is een idee van Gwenny Nurtantio, die het uitwerkte tijdens haar studies handelsingenieur aan de VUB. Ze wil Belgische consumenten laten stilstaan bij het eten dat ze weggooien. De Belg is met 345 kilo verspild voedsel per persoon per jaar de op één na slechtste leerling van de klas in Europa. Nurtantio wil daar met de hulp van een aantal bekende Belgen verandering in brengen.

Samen met een 15-tal bekende Belgen, onder wie ceo Dominique Leroy van Proximus, deelt Gwenny Nurtantio tussen 1 en 21 oktober iedere dag een video met een handige tip en uitdaging op de ‘JUST KEEP IT’-Facebookpagina om voedselverspilling tegen te gaan. Meedoen kan door de Facebookpagina te liken en te volgen. Deelnemers die nog een stapje verder willen gaan, kunnen hun eigen inspanningen ook posten op Facebook met de hashtag #JKIChallenge.

Nurtantio bedacht de challenge voor het vak 'Ondernemerschap' onder begeleiding van VUB-professor en houder van de leerstoel Sociaal Ondernemerschap Nikolay Dentchev. Het gezin van de alumna past de tips al toe en spaart naar verluidt veel geld uit: "Thuis besparen we met een gezin van vier toch jaarlijks 5.000 euro door bewust met onze aankopen en inhoud van de koelkast om te gaan", zegt Nurtantio.

Bron: Belga

Volg VILT ook via