nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

30.03.2020 Theoretisch jachtexamen uitgesteld door coronavirus

De Vlaamse overheid heeft beslist om het theoretische jachtexamen uit te stellen naar 13 juni, meldt Hubertus Vereniging Vlaanderen. De beslissing is genomen na overleg tussen het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB), Flanders Expo en het Instituut voor de Jachtopleiding.
Het hing al langer in de lucht, maar maandag werd de beslissing officieel genomen: het theoretisch jachtexamen wordt uitgesteld naar zaterdag 13 juni. Aanleiding vormt het coronavirus, en de uitgevaardigde maatregelen van de federale overheid, in samenspraak met het Nationaal Crisiscentrum. De planning voor het praktijkexamen wordt -voorlopig- niet gewijzigd.
 
“Het Instituut voor de Jachtopleiding zoekt ondertussen naar oplossingen om in mei en begin juni 2020 de resterende lessen in de verschillende centra te geven”, zegt algemeen coördinator Erik Wille.
 
Wat de schietoefeningen betreft: “Van zodra de schietbaan in Ruisbroek terug open gaat, worden die hervat. De herhalingsles in Lavaux, voorzien op zaterdag 18 april, gaat echter niet door. De organisatie zoekt naar een oplossing.”
 
Wie zich reeds inschreef maar niet kan op de nieuwe datum, kan zich uitschrijven en een terugbetaling aanvragen, laat het Agentschap voor Natuur en Bos weten.

Bron: Eigen verslaggeving

Volg VILT ook via