nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

17.12.2018 Tiense Suikerraffinaderij stuurt zoete kerstwensen

De Tiense Suikerraffinaderij verwerkt niet enkel suikerbieten, maar wil zich ook sociaal engageren. Jaarlijks schenkt de raffinaderij 50 ton suiker aan de Belgische Voedselbanken. Dit jaar breidt het bedrijf een sociale campagne aan dit initiatief. Met #SweetChristmas4All neemt het bedrijf een kijkje achter de schermen van de Brusselse liefdadigheidsvereniging Tabita. In zes video’s maak je kennis met zes mensen die er wekelijks langskomen voor hun voedselpakket of er een handje toesteken om van Tabita een warme plek te maken. Daarnaast kan iedereen een persoonlijke kerstwens sturen naar de mensen die in beeld gebracht worden.

De kerstperiode is hét moment bij uitstek om wat warmte en gezelligheid te verspreiden. In die geest lanceert de Tiense Suikerraffinaderij haar nieuwe campagne ‘Sweet Christmas for All’. Een cameraploeg volgde de werking van de Brusselse liefdadigheidsvereniging Tabita, aangesloten bij de Belgische Voedselbanken. Zes video’s tonen het verhaal van zes gewone mensen: sommigen komen een voedselpakket halen, anderen zetten zich vrijwillig in voor Tabita. “Je krijgt een mooie plek te zien waar een grote en diverse familie samenkomt, waar er wordt gelachen, samen gegeten en met liefde naar elkaar wordt geluisterd”, zegt Isabelle Roelandts, woordvoerster van de Tiense Suikerraffinaderij. “Zoveel warmte laat niemand koud.”

“Het initiatief van de Tiense Suikerraffinaderij geeft blijk van een daadwerkelijk sociaal engagement binnen het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemerschap”, reageert Jozef Mottar, afgevaardigd bestuurder van de Belgische Federatie van Voedselbanken. “Het is ook een erkenning van de vele vrijwilligers van de Voedselbanken en de aangesloten verenigingen voor hun engagement.” Kern van de #SweetChristmas4All campagne is de mogelijkheid om een persoonlijke kerst-e-card te versturen naar de mensen die in beeld komen. Of als je dat wil, naar alle mensen achter Tabita. “We moedigen iedereen aan om de video’s te delen op sociale media en zoveel mogelijk zoete en warme kerstboodschappen te sturen”, klinkt het.

Voor meer info kan je terecht op www.sweetchristmas4all.be

Bron: eigen verslaggeving

Volg VILT ook via