nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

02.05.2019 Tweede 'Week van de Korte Keten' in heel Vlaanderen

Van zaterdag 4 tot en met zondag 12 mei vindt voor de tweede keer in heel Vlaanderen de Week van de Korte Keten plaats, waarbij talloze organisaties en producenten lokale producten recht van bij de boer in de schijnwerpers plaatsen. Wie wil kennismaken met de korte keten heeft tijdens de campagneweek de keuze uit honderden activiteiten.

De Week van de Korte Keten begon in 2015 in de provincie West-Vlaanderen, als een campagne om de korte keten te promoten en zo lokale producten dichter bij de consument te brengen. Na drie succesvolle edities werd de campagne vorig jaar voor het eerst uitgerold naar heel Vlaanderen. De partners van de Week van de Korte Keten zijn de Vlaamse provincies, het Departement Landbouw en Visserij, VLAM, Recht van bij de Boer en het Steunpunt Korte Keten.

Tijdens de Week van de Korte Keten vinden er tal van activiteiten plaats die de consumenten letterlijk dichter bij de producent en zijn producten brengt. Over heel Vlaanderen gaat het om honderden activiteiten: proeverijen, opendeurdagen, fiets- en wandeltochten, boerenmarkten, eten op unieke locaties …

De collega’s van Veldverkenners pikten er per provincie al twee activiteiten uit. Bekijk ook de volledige kalender op de website van de Week van de Korte Keten.

Bron: Eigen verslaggeving

Volg VILT ook via