nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

22.05.2018 Veiligheid Belgisch vlees gepromoot in China

De SIAL FOOD exhibition, een van de belangrijkste voedselbeurzen van heel Azië, kon de afgelopen dagen rekenen op heel wat Europese belangstelling. Het Belgian Meat Office (BMO) organiseerde er samen met drie Europese partners een seminarie over kwaliteit en voedselveiligheid. “België heeft één van de sterkst uitgebouwde voedselveiligheidssystemen van de wereld. De aanwezigheid van de vice-voorzitter van China Meat Association, Mr. Chen Wei, bewijst dat de Chinese importeurs de kwaliteit en de garanties die onze bedrijven leveren, sterk waarderen,” vertelt Joris Coenen, marketing en communication officer van het BMO.

Varkensvlees is de belangrijkste vleessoort in de dagelijkse voeding in China. Het land is daardoor de grootste consument van varkensvlees ter wereld. Jaarlijks consumeert de Chinese bevolking zo’n 56 miljoen ton varkensvlees, waarvan jaarlijks ongeveer twee miljoen ton wordt ingevoerd. De laatste jaren groeit de import van Belgisch varkensvlees in China. Tijdens de SIAL FOOD exhibition in Shanghai maakten het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) en het Belgian Meat Office (BMO) van de gelegenheid gebruik om de nadruk te leggen op de kwaliteit van ons Belgisch varkensvlees.

Speciaal voor de Chinese overheid werd een webplatform ontwikkeld dat de Chinese autoriteiten toelaat om de resultaten van de vele veiligheidsanalyses in België te consulteren. Het doel van deze doorgedreven transparantie is het vertrouwen van de Chinezen in de voedselveiligheid van de Belgische vleesproducten te versterken. “Het online webplatform illustreert de goede samenwerking van FEBEV met zowel de Chinese als Belgische bevoegde overheden. De Chinese overheid kan zeven op zeven, 24 uur per dag, de resultaten van analyses op de producten consulteren, een unicum!”, reageert Philippe Van Damme, voorzitter van de Federatie van het Belgische Vlees (FEBEV), enthousiast.

China is een sleutelpartner voor de Europese agro-voedingsindustrie. Met de voorstelling van het nieuwe webplatform wil het BMO de handelsrelaties met China verstevigen en nieuwe contracten faciliteren.
 

Bron: eigen verslaggeving

Beeld: VLAM

Volg VILT ook via