nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

20.04.2017 Veldverkenners bundelt recreatief aanbod in zakformaat

Veldverkenners heeft een nieuw boekje uit met een overzicht van het recreatief, educatief, toeristisch, horeca- en zorgaanbod op de boerderij. Op 40 pagina’s in handig zakformaat maakt het de lezer wegwijs in het groeiende aanbod, van eten en drinken op de boerderij tot zelf plukken, vergaderen en op boerderijkamp gaan. Want hoewel de vraag naar toegankelijke boerderijen met transparante productieprocessen in de maatschappij toeneemt, is het huidige aanbod nog weinig bekend bij het brede publiek.

“Steeds meer stemmen gaan op om van de boerderij een nieuw soort publiek-private ruimte te maken, waar iedereen welkom is en waar werken, ontmoeten, zorgen, proeven, wonen, beleven en leren elkaar treffen”, klinkt het in de inleiding. “Op een aantal plaatsen is dat al zo. Een kwart van de boeren combineert zijn landbouwtaken bijvoorbeeld met sociale zorg (580 bedrijven), hoevetoerisme (401 bedrijven), rondleidingen (68 bedrijven), hoeveverkoop (2.133 bedrijven) en hoeveverwerking (457 bedrijven).” 

In negen overzichtelijke hoofdstukken biedt Veldverkenners vervolgens een overzicht van de mogelijkheden: zorg op de boerderij, logeren op de boerderij, hoeveproducten kopen, eten en drinken op de boerderij, feest en spel op de boerderij, zelf oogsten en plukken op de boerderij, wandelen en fietsen langs de boerderij, bijzondere gewassen en dieren en ten slotte groepsbezoeken aan de boerderij.

Het boekje bevat geen adressenlijsten, want die verouderen snel. Het biedt wel een overzicht van organisaties waar de lezer terechtkan voor meer info, en verwijzingen naar de website waar wel adressenlijsten te vinden zijn. Bijvoorbeeld een lijst met boerderijen die sport-, spel-, workshops en teambuildingsarrangementen aanbieden, boerderijen waar consumenten zelf groenten en fruit kunnen oogsten en boerderijen waar kinderen tijdens de vakantie op kamp kunnen.

Het boekje is zoals steeds gratis te bestellen via en online te lezen via ISSUU.  

Meer info: www.veldverkenners.be

Bron: eigen verslaggeving

Volg VILT ook via