nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

19.04.2018 Veldverkenners zoomt in op landbouw en wetenschap

Landbouw en wetenschap zijn sterk met elkaar verbonden. Al zolang de mens planten kweekt, is hij gefascineerd door de vraag hoe ze groeien. Waar de focus tijdens de 19e en 20e eeuw lag op productiviteit, ligt die vandaag op duurzaamheid. De lente-uitgave van de brochure Veldverkenners, het publieksmedium van VILT, focust op actuele en maatschappelijk relevante topics in het landbouwonderzoek. Denk aan klimaat, dierenwelzijn en gezondheid.

Hoe planten groeien vormt al eeuwenlang het onderwerp van wetenschappelijk onderzoek. De zoektocht naar wat we vandaag kennen als fotosynthese begon al in de 17e eeuw. De eerste inzichten in de genetica dateren van de 19e eeuw. Desondanks zijn nog veel vragen onopgelost. Veldverkenners grasduint in de onderzoeksvragen die op het pad van landbouwwetenschappers komen. De uitdaging voor hen is om niet alleen voldoende en veilig voedsel te creëren, maar dat te doen op een manier die onze planeet niet schaadt. Met zo weinig mogelijk ‘inputs’ zoals kunstmest en zo weinig mogelijk schadelijke ‘outputs’ zoals broeikasgassen.

Meer weten? De boekjes van Veldverkenners zijn onder meer verkrijgbaar bij hoeveverkooppunten en bezoekboerderijen. Het lentenummer kan je ook online lezen. 

Bron: eigen verslaggeving

Volg VILT ook via