nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

15.12.2015 Vlaams Kenniscentrum Water meert aan bij VITO

Vanaf 1 januari is het Vlaams Kenniscentrum Water (Vlakwa) een onafhankelijke afdeling van de Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek. De inkanteling van Vlakwa in VITO beoogt een grotere synergie en draagkracht voor het onderzoeks- en economisch onderwerp 'watertechnologie' in Vlaanderen. Bart Naeyaert, momenteel voorzitter van Vlakwa, benadrukt de rol die Vlakwa als intermediaire neutrale speler opneemt in het Vlaams waterlandschap: “Vlakwa beschikt over een uitgebreid netwerk in de watersector, weet welke noden er leven en helpt stakeholders om de samenwerking aan te gaan.”

De Vlaamse regering heeft deze maand haar goedkeuring gehecht aan de opname van de activiteiten van het Vlaams Kenniscentrum Water (Vlakwa) in de VITO-werking. VITO neemt de acht medewerkers van Vlakwa over, die werkzaam blijven vanuit Kortrijk. Het kenniscentrum werd in 2010 opgericht om samenwerking te bewerkstelligen tussen de diverse (water)actoren in Vlaanderen om tot één Vlaams waterprogramma te komen. Deze inspanningen gebeuren tegen de achtergrond van het grote strategische, industriële en maatschappelijke belang van water in Vlaanderen.

Vlaams minister van Werk en Innovatie Philippe Muyters spreekt van een logische zet die een grotere efficiëntie en draagkracht creëert voor watertechnologie in Vlaanderen. “Beide instellingen hebben elk hun eigen sterktes en troeven, maar zullen door de sterkere samenwerking nog meer impact kunnen genereren.” De rol die Vlakwa moet opnemen – namelijk samenwerking bewerkstelligen tussen ondernemers, onderzoekers en overheid – is bevestigd in de langetermijnstrategie voor Vlaanderen ‘Visie 2050’.

Bron: eigen verslaggeving

Volg VILT ook via