nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

21.11.2015 Vlaming viert Week van de Friet in de frituur

Van 23 tot 29 november is het Week van de Friet. Het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) zet dit jaar in op de beleving van een frituurbezoek. Naast een melodramatische tv-spot liet VLAM ook korte, grappige filmpjes maken waarin je iemand kan uitnodigen om samen naar de frituur te gaan. Klanten die een ‘selfriet’ insturen, maken kans op een jaar gratis friet. Onze ‘frietkotcultuur’ kreeg vorig jaar erkenning als immaterieel cultureel erfgoed. Bijna iedere Vlaming eet maandelijks minstens één keer frieten.

Vlamingen zijn verzot op frietjes en kopen die graag in de frituur. Dat kunnen we zelfs staven met cijfers aangezien VLAM dat al een keer heeft laten onderzoeken door iVOX. Uit de enquête over onze eet- en drinkgewoonten bleek dat op een willekeurige dag 13 procent van de 15- tot 65-jarigen frietjes eten. 93 procent van de Vlamingen eet minstens één keer per maand frietjes en 46 procent gaat minstens één keer per maand naar de frituur.

Het enthousiasme voor frietjes wordt door VLAM aangewakkerd tijdens de Week van de friet, dit jaar van 23 tot 29 november. De tv-spot die VLAM liet maken voor één toont medeleven voor hen die wegens omstandigheden verstoken blijven van frietjes van de frituur. Extra filmpjes die VLAM liet maken, kan iedereen gebruiken om een kennis uit te nodigen om samen naar de frituur te gaan. De filmpjes tonen knotsgekke situaties, die je met een eigen tekst persoonlijk kan maken voor jouw situatie. Want wie weerstaat nu een persoonlijke uitnodiging van een vriend om een frietje te gaan smullen in zijn favoriete frituur?

Op de affiche en op de website www.weekvandefriet.be komt tot slot een oproep om leuke selfies in een frituur of met een pak friet in te sturen, gedoopt als ‘selfriet’. Deze foto’s worden op de campagnewebsite gedeeld en de leukste inzending met vermelding van #weekvdfriet beloont VLAM met een jaar gratis friet.

Bron: eigen verslaggeving

Beeld: VLAM

Volg VILT ook via