Vlees.be moet misvattingen de wereld uit helpen

De Belgische vleessector heeft de website vlees.be gelanceerd. Met deze website willen ze bezoekers informeren en een duidelijk en transparant overzicht bieden van de sector in al zijn facetten. “We vinden het belangrijk aan te tonen dat België tot de absolute wereldtop behoort op het vlak van duurzaamheid, traceerbaarheid en voedselveiligheid”, klinkt het. “We benadrukken het noodzakelijke belang van onze sector binnen de Belgische economie en zijn aandeel op wereldniveau.”
4 juni 2020  – Laatste update 14 september 2020 14:55
De Belgische vleessector heeft de website vlees.be gelanceerd. Met deze website willen ze bezoekers informeren en een duidelijk en transparant overzicht bieden van de sector in al zijn facetten.“We vinden het belangrijk aan te tonen dat België tot de absolute wereldtop behoort op het vlak van duurzaamheid, traceerbaarheid en voedselveiligheid”, klinkt het. “We benadrukken het noodzakelijke belang van onze sector binnen de Belgische economie en zijn aandeel op wereldniveau.”
Wat is de impact van vlees op het klimaat en de gezondheid? Hoe verzorgen boeren hun dieren? En wat doen ze om duurzaam te ondernemen? Er worden vaak buitenlandse cijfers gebruikt om uitspraken te doen over de Belgische vleessector. Dit platform stelt zich als doel correcte data van alle schakels uit de keten op één locatie aan te bieden.
 
Op de website wordt alle informatie over de vleessector gebundeld. Je kan er meer lezen over welke stappen vlees doorloopt om van de boer tot op het bord terecht te komen. Daarnaast wordt ook aandacht besteed aan de verschillende labels op verpakkingen, verschillende runderrassen, dierenwelzijn, voedselverlies, innovaties en kwaliteit.
 
De sector benadrukt dat ze één van de meest gereguleerde ter wereld is, waarbij dierenwelzijn steeds centraal staat. “Kortom, onze Belgische vleessector is er een om trots op te zijn.”
 
Vlees.be is een initiatief van de Belgische vleessector bestaande uit FebevFenavianABS (Algemeen Boerensyndicaat), BoerenbondBFA (Belgian Feed Association) en de Landsbond der Beenhouwers. De website is gemaakt door de sector en met sectormiddelen en wordt gecoördineerd door VLAM (Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing).
 
Surf naar de website Vlees.be.

Bron: Eigen verslaggeving

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek