nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

08.09.2016 VLM lanceert online plattelandsloket

De Vlaamse Landmaatschappij (VLM) lanceert een nieuw loket op haar website: het plattelandsloket. Dat loket moet het gemakkelijker maken om plattelandssubsidies aan te vragen en op te volgen. De afgelopen jaren digitaliseerde VLM ook al haar Mestbankloket en het e-voorkooploket. Met het plattelandsloket komt daar nu dus een derde loket bij. Volgens landbouwminister Joke Schauvliege is de digitalisering van de dienstverlening niet alleen goed voor de natuur, maar ook voor de efficiëntie en de klantvriendelijkheid.

Na het Mestbankloket en e-voorkooploket vind je op www.vlm.be voortaan ook het plattelandsloket. Dat loket moet de verschillende projecten en subsidies die kaderen in het Vlaams plattelandsbeleid stroomlijnen. Denk daarbij aan PDPO-maatregelen (Leader en omgevingskwaliteit), Platteland Plus, de quick-wins, de ondersteuning van volkstuinen, enzovoort. Tot nu verliep het beheer van die verschillende processen naast elkaar en was het slechts beperkt gedigitaliseerd.

De indiener (vzw, lokaal bestuur, landbouwer, …) kan via het nieuwe loket zijn projectvoorstel online indienen en het dossier doorheen de looptijd eenvoudig opvolgen. De verschillende dossierbehandelaars, zoals de medewerkers van VLM, de provincie en de plaatselijke Leader-groepen, zullen snel en efficiënt dossiers kunnen beheren en rapporten genereren. Om veilig in te loggen hebben gebruikers hun eID of federaal token nodig.

“Met het nieuwe plattelandsloket gaat de Vlaamse overheid verder op het papierarme, digitale pad”, moedigt landbouwminister Joke Schauvliege de digitalisering aan. “Goed voor de natuur, maar ook de efficiëntie en klantvriendelijkheid varen er wel bij. Via een hedendaagse digitale tool kunnen plattelandsactoren voortaan nieuwe projectvoorstellen en betalingsaanvragen gemakkelijk indienen en opvolgen. De administratieve verwerking in het backoffice-gedeelte zal op een efficiëntere wijze worden gestructureerd en verbetert de communicatie tussen de betrokken secretariaten.”

Bron: eigen verslaggeving

Beeld: vlm.be

Volg VILT ook via