nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

14.11.2018 Week van de Smaak met “Gezond-Tijd” als centraal thema

Van 15 tot 25 november vindt voor de twaalfde keer de Week van de Smaak plaats, een cultureel evenement dat mensen wil samenbrengen rond smaak en eetcultuur. Het thema van dit jaar is “Gezond-Tijd”. Hoeveel tijd spendeer je aan het bereiden van een maaltijd? Gaan we met zijn allen op zoek naar “gezonde” fastfood of besteden we meer tijd en aandacht aan onze voeding? Of zijn we Gezond-ALTIJD? Meer dan 200 activiteiten in Vlaanderen en Brussel moeten ons even doen stilstaan bij onze voeding en onze gezondheid.

Organisator Vol-au-vent vzw riep opnieuw bedrijven, verenigingen, gemeenten, scholen, particulieren … op om activiteiten te organiseren rond het centrale thema. Die oproep leidde tot een heel divers programma, met workshops, lezingen, proeverijen, maaltijden … rond gezond eten. Alle activiteiten vind je in de kalender op de website van de Week van de Smaak, en bij Veldverkenners vind je al een kleine selectie.

Daarnaast is er opnieuw een rode-draad-actie, meer bepaald de GezondBijten. Op 15 november kunnen passanten tussen 6u30 en 9u30 aanschuiven aan het gezond ontbijt in het station van Brugge. Ze kunnen er genieten van talloze gezonde proevertjes aan verschillende standen van de foodpartners van de Week van de Smaak. En ze kunnen er eveneens deelnemen aan een sportieve workshop, begeleid door een health coach. Op 19 november is er vanuit Vol-au-vent vzw ook een GezondBijt in Antwerpen-Centraal en op 22 november in Brussel-Zuid, telkens op dezelfde uren als in Brugge.

Tot slot roept de Week van de Smaak ook 19 november uit als “Nationale Dag van het GezondBijt”, waarbij iedereen wordt opgeroepen om massaal tijd te maken voor een gezond ontbijt, bij voorkeur in het gezelschap van collega’s, klasgenoten, vrienden …

Meer informatie vind je op www.weekvandesmaak.be.

Bron: Eigen verslaggeving

Beeld: Week van de Smaak

Volg VILT ook via